Най-често срещаният проблем, който възниква при смартфоните е ниската издръжливост на батерията. Как можем да подобрим издръжливостта на батерията ни?

На първо място, от съществено значение за издръжливостта на батерията на телефона е да намалим яркостта на осветление на дисплея. Тъй като екранът е компонент от телефона, който силно влияе на изтощяването на батерията, колкото повече намалим яркостта, толкова по-дълго ще издържи батерията.

Ако намалите времето, за което екрана се изключва, когато не използвате телефона си, също ще подобрите издръжливостта на батерията.

Изключете Bluetooth, Wi-Fi и GPS, когато имате нужда от повече батерия, а нямате възможност да заредите мобилносто си устройство.

Ако изключите приложенията, които в момента не използвате ще постигнете още по-добър резултат. Помнете, че дори, когато приложенията работят във фонов режим, те все пак черпят батерия.

syveti-za-pravilno-izpolzvane-na-telefona

При затваряне на приложенията, вие намаляте работното натоварване на прецесора и с това намаляте и консумацията на енергия.

Изключете вибрацията на телефона и всички известия и той ще има дори по-добра издръжливост.

Когато имате нужда от телефона си, а се очаква да нямате достъп до захранване в следващите няколко часа, най-доброто, което можете да направите за да не останете без телефон преждевременно, е да активирате режим за пестене на енергия.

Така ще си осигурите минимално потребление на енергия. Също така, можете да настроите телефона си да превключва на режима за пестене на енергия винаги, когато батерията падна на 20%.

Друг често срещан проблем при мобилните устройства е свързан с прегряването им. При прегряване е възможно устройството ви да се изключи принудително или напълно да се срине. Причинители на прегряването могат да бъдат батерията, процесорът или екранът, тъй като са компоненти, които генерират топлина. Някои от причините за прегряването на телефона са свързани с естествени процеси, като повишаване на температурите и са лесни за преодоляване, а други, като хардуерни или причинени от вируси, са комплексни и са свързани с използването на сервизни услуги.

По-тежките игри са друг чест причинител на проблема с прегряването. По-тежките или дълги игри са свързани с работа на устройството при висока мощност. Колкото по-високо е натоварването, толкова по-лесно е телефонът да прегрее.

Ако сте любител на дългите сесии в Youtube или Netflix, това също може да се окаже причина за претоварване на устройството ви. Когато картината е с висока резолюция, телефонът ви не само консумира много енергия, но и загрява много.

Ако не сте актуализирали скоро софтуерът си или приложенията, които сте инсталирали, това същи би могло да ви създаде проблем.

Злонамерените сoфтуери са на челно място в класацията на причинителите на проблеми. Те могат да причинят, какво прегряване, така и всякакви щети на мобилното ви устройство, тъй като са в състояние да поемат изцяло контрол над него. Ако смятате, че си имате работа с подобен софтуер, не губете време, а се обърнете към специализиран сервиз.

Как можем да охладим телефона и да го предпазим от прегряване? Същите съвети, които дадохме малко по-горе за пестене на батерията, важат и тук. Добре е да имате предвид, че не е препоръчително да използвате телефона си, докато го зареждате.

Също така, не е препоръчително да оставяте телефонът да се зарежда дълго време, след като достигне оптималните 100%, тъй като това неминуемо води до загряване.

Добре е да следите, да не оставяте устройството си на пряка слънчева светлина за дълго време.

Ако телефонът ви вече е загрял, опитайте да го извадите от калъфа, в случай, че използвате такъв. Наред с другите ни съвети, това би трябвало да помогне за по-бързото му охлаждане.

Също така, съществуват приложения, които спомагат процеса на охлаждане. Някои от можете да намерите в Google Play.