Иновациите в новите технологии позволиха да стигнем до там, че да можем да си купим смартфон, с който можем да снимаме дори под водата. Освен уникална камера, този телефон е уникален и с това, че е водоустойчив. Водоустойчивите телефони не са новост в индустрията, но пък от друга страна, не са и по-голямата част от съвременните мобилни устройства.
Някой ден в бъдещето и това може да стане, когато всички телефони ще са водоустойчиви (както стана със съвременните ръчни часовници, например). Дотогава обаче главната заплаха и риск за вашия смартфон си остава водата и влагата като цяло.
Поливането и намокрянето с вода е нещо, от което трябва сериозно да пазите своя мобилен телефон. А ако ви се случи, колкото и внимателни да сте били да не го допуснете, да реагирате адекватно. Невинаги намокрянето с течности означава унищожаване на телефона завинаги. Но за тази цел трябва да постъпите правилно и навременно…

Телефонът ми се намокри ,какво да правя?

Намокрили сте телефона си с вода или друга течност?

При намокряне или поливане на вашия мобилен телефон с течности, не чакайте, а реагирайте бързо, като се свържете с нашия сервиз в София. Това може да е от изключително значение за живота на вашия телефон, смартфон или таблет.

Обадете се и попитайте за цена!

Една от най-честите грешки на потребителите е да предприемат собственоръчно мерки, които мерки могат да доведат положението до там, че телефонът вече да е неспасяем след намокрянето с течности. Например, практика е телефонът да остава включен дори след заливането, което е изключително рисково за функционалността на много от компонентите му. Практика е телефоните да се сушат с подръчни материали като сешоар или прахосмукачка. Реално погледнато с тях наистина можете бързо и лесно да отстраните всяка капка попаднала вода, но едновременно с това вие рискувате да „изгорите“ или даже да „издухате“ най-миниатюрните компоненти от апарата.
Правилното и адекватно поведение в такава ситуация е да се обърнете директно към специалисти – GSM Сервиз. Те ще преценят на място и навреме дали и как може да се спаси залетият с вода мобилен телефон.

82.5 милиона телефона в световен мащаб са пострадали от намокряне

Това прави, че 1 от всеки 4 телефона е пострадал от поливане с течности

90% от телефоните претърпяли поливане са спасени поради бърза реакция от професионален сервиз

60% от мобилните застрахователи потвърждават за злополуки с течности

Нашият екип от експерти в областта на мобилните устройства е насреща при подобни инциденти. Ние обещаваме да се заемем с телефона ви веднага след като ни го донесете. Това е от изключително значение за запазването на цялостта и изправната му работа.

Запомнете
: колкото по-дълго време седи намокрен или непоправен след поливането, толкова по-малко са шансовете му да оцелее след инцидента.
Ние ви препоръчваме да направите следното в случай, че телефонът ви е залят или намокрен с вода:

  • Първо, изключете телефона и извадете батерията и сим картата.
  • Второ, забършете съвсем леко с чиста памучна кърпа. Не ползвайте никакви уреди като сешоар или прахосмукачка – вече разбрахте защо. Не използвайте и никакви почистващи препари, особено такива с ароматизатори и парабени. Те могат завинаги да увредят платките на телефона. Тогава и ние няма да успеем да го ремонтираме и ще бъде наложителна смяна на компонентите.
  • Трето, завийте го в кърпа или найлонова торбичка и ни го донесете.
    Ние ще направим диагностика и ще преценим какъв ремонт ще бъде необходим, за да възстановим вашия телефон.
    Моля, запомнете, че работим с ниски и евтини цени. Те са много по-добрият вариант от покупката на нов телефон, нали? Затова не правете нищо сами, а ни предоставете вашия смартфон в случай на заливане или поливане.

Ние от GSM Service Expert ви гарантираме, че ще направим всичко възможно да се справим с проблема!

Източник на статистиката използвана в тази статия е Kensington Lab Testing