На световното изложение в Барселона, Huawei показа първият си смартфон със сгъваем дисплей, който според първите коментари е с по-добри характеристики от конкурентния телефон със сгъваем дисплей на Samsung.

Huawei Mate X е хибридно устройство между смартфон и таблет, условно наречено смартфон-таблет. Дисплеят му е монтиран върху външната страна.

Предимството му пред сгъваемия Samsung е, че и при отворен и при сгънат вариант, дисплеят му е по-голям. Освен това в сгънат вариант Huawei Mate X е по-тънък от Galaxy Fold – 11 мм срещу 17 мм.

В разгънат вариант устройството е с 8-инчов 20.3 см дисплей, а в сгънат вариант има 6.8-инчов външен екран, с което безапелационно печели надпреварата със Samsung Galaxy Fold, който е 7.3-инчов, 18.5 см дисплей в разгънат вариант и 4.6-инчов дисплей в сгънат вариант.

Huawei Mate X

С тази стъпка, Huawei окончателно се доказват, като сериозен конкурент на Samsung за лидерското място в мобилния сектор.

Очаква се новият Huawei Mate X да излезе на пазара в средата на 2019 г. с цена от 2299 евро.

Процесорът на Huawei Mate X ще е Kirin 980. Устройството ще разполага с Balong 5000 модем за 5G мрежи, който е разработка на компанията.

Ще можете да използвате смартфон-таблета с 2 SIM карти, като има възможност за добавяне на Nano Memory карта на Huawei.

Батерията е 4500mAh, а модернизираното зарядно устройство Huawei SuperCharge 55W ще е най-доброто досега и ще зарежда Huawei Mate X до 85% само за 30 минути.

С нетърпение очакваме първите бройки на пазара!

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment