Девизът на Huawei, с който китайската компания представя новия си смартфон Huawei P30 е „Да пренапишем правилата“. Телефонът вече се намира и на българския пазар и представлява истински пробив в мобилната фотография. С него можете да заснемете кадри, които както се изразяват Huawei са „извън човешкото зрение“. Huawei P30 вече е признат за най-добрия смартфон за снимане през 2019г. от Technical Image Press Association.

Други отличителни черти на телефона са впечатляващата издръжливост на батерията, процесорът, изкуственият интелект, високото качество на дисплея, както и обхватът и силата на свързване с мобилни и безжични мобилни мрежи.
Батерията на P30 Pro е с капацитет 4,200mAh, а зареждането на телефона е мигновено с 40W HUAWEI SuperCharge системата. Телефонът дава възможност и за 15W безжично бързо зареждане. P30 серията може да зарежда безжично и други устройства – смартфони, безжични мишки, слушалки, дори и четки за зъби.

Huawei P30

Четирите камери на Huawei P30 работят още по-добре при слабо осветление, имат по-голям обхват, снимат с по-голяма дълбочина на кадъра, а качеството на видеото се приближава все повече до професионална камера. Четворната Leica Quad на P30 Pro е пълна с иновации – нови сензори, оптика и нов алгоритъм за обработка на снимки и видео. Смартфонът разполага с впечатляваща 40MP основна камера с HUAWEI SuperSpectrum сензор, 20MP ултра широкоъгълна камера, 8MP телефото камера и специална HUAWEI Time-of-Flight (TOF) камера, която спомага за създаването на още по-впечатляващи снимки с голяма дълбочина. За перфектното селфи телефонът разполага и с 32 MP предна камера.

Освен това, телефонът е снабден с RYYB сензор, който улавя червената, жълтата и синята част от спектъра. Благодарение на този сензор, камерата вече улавя над 40% светлина. Размерът на сензора е 1/1.7 инча (2.54 на 4.32 см). Този SuperSpectrum сензор позволява на камерата при много ниска осветеност да улови образи, които буквално са невидими за човешкото око. Тази способност на камерите отварят цяло ново поле на мобилните фотографи.

Светлочувствителността на Huawei P30 е ISO 204800, а при Huawei P30 Pro е направо удвоена до ISO 409600. Поредното постижение на колаборацията Huawei и Leica е, че са монтирали обектив 16мм – 125мм, при това без да променят дебелината на устройството, като тя си остава 7.5 мм. В резултат на това е постигнато 5-кратно и 10-кратно хибридно приближение и за снимки, и за видеа, като това дава възможност на телефона да заснеме видео, например на диво животно без да се доближавате до него.

Ако всичко това не е достатъчно за да повярвате, че това е най-добрия телефон на пазара до момента за 2019-та, идете в най-близкия магазин и се уверете сами!