На Световния конгрес за мобилни устройства в Барселона Sony показа новата Sony Xperia 1 с HDR OLED дисплей и оптимизирана технология от Bravia TV.

Дисплеят е 21:9 формат, който използват повечето комерсиални филми в киното. Смартфонът може да снима кадри и видео в 4К.

Президентът на компанията заяви, че компанията има богат опит в удовлетворяването на технологичните изисквания на потребителя към киното, образа и звука. От иновативният смартфон се очаква да предложи оригинални технологии с много елементи на професионално равнище.

Дисплеят с формат 21:9 навлиза и в по-ниската ценова категория, в Xperia 10 и Xperia 10 plus.

Новият смартфон е с процесор Qualcomm Snapdragon 855 Mobile

Sony Xperia 1

Platform3, най-мощният до сега.

Батерията му e 3330 mAh.

Камерата му е с 3 обектива – 12МР, 12 МР, 12 МР, суперширокоъгълен обхват и двойно оптично увеличение плюс 8МР камера за селфита. Камерите правят безупречни снимки при всякакво осветление и във всяка ситуация – 16 мм за широки пейзажи, многофункционален 26-милиметров обектив и 52 мм за 2х оптично мащабиране.

Моделът работи с потискане на шума при режим RAW за ясни изображения, при слаба светлина и прецизен фокус за невероятни портрети. Включва бърз Eye AF, технология за проследяване на автоматичен фокус и автоматична експонация с до 10 fps.

Благодарение на Cinema Pro записва кинематографски клипове през вашата гледна точка. Sony са създали цветовата настройка LOOK, която ви позволява да изберете изгледа и настроението на всяка сцена.

Относно звука, чрез Dolby Atmos технологията можете да се насладите на изключително аудио преживяване с многоизмерен звук, който се разпръсква навсякъде около вас, за да присъздаде усещане за кино салон, което да подхожда на дисплея 21:9.

Възможността за блокиране на известията ви позволява да се фокусирате върху играта напълно, чрез „Ускорител за игри“.

Можете да намерите новата Sony Xperia 1 в 4 цвята с 6GB RAM памет и microSDXC до 512GB за съхранение.

Дизайна на корпусът е проектиран така, че да приляга комфортно в ръката ви. С изчистената метална рамка и издръжливото покритие Corning Gorilla Glass 6, устройството изглежда и се усеща перфектно.

Sony Xperia 1 е подходящ за извършване на няколко задачи едновременно. Дисплеят с формат 21:9 ви предоставя достатъчно пространство и е идеален за работа с 2 приложения, така че да можете да виждате и да правите повече. Страничния сензор и стартиращата програма за приложения ви дават възможност бързо и лесно да активирате разделителния екран.

Телефонът е устойчив на вода, прах и удъри. Издръжливият дизайн ви дава защита, на която може да се разчита.

Телефонът работи с технология CineAlta, която позволява гледането на филми и телевизионни предавания с професионално качество чрез режим Creator. Използвана е водеща технология, която гарантира високо качество във възпроизвеждането на цветовете и ефектите.

За да добиете по-добра представа за възможностите на смартфона, вижте видеото по-долу.

Xperia 1 – View, capture, and create like a pro

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment