Дългоочакваният iPhone 12 излиза на пазара днес – 13 октомври. Той ще бъде с още по-иновативен дизайн и ще е по-добър и функционален от всички предни модели. Според изтеклата информация и предварителни данни от Apple приложенията му ще стартират с 40% по-бързо. Също системната клавиатура се активира с 50% по-бързо и камерата се отваря с цели 70% по-бързо от предшествениците му. Както всички предходни така и iPhone 12 си остава най-желаното бижу сред телефоните.

 

Очаква се да бъде в четири варианта:

 • iPhone 12 mini: 5,4 инча, приблизително със същия размер като iPhone SE
 • iPhone 12: 6,1 инча, приблизително със същия размер като iPhone 11
 • iPhone 12 Pro: 6,1 инча, приблизително със същия размер като iPhone 11
 • iPhone 12 Pro Max: 6,7 инча, малко по-голям от iPhone 11 Pro Max
iPhone 12

Новият модел ще има много нововъведения, ето и някои от тях:

 • Всички вариации на iPhone 12 ще бъдат OLED, така че цветовете ще са по-богати, а черното ще бъде още по-наситено.

 

 • iPhone 12 Mini и iPhone 12 имат двойни задни камери. И двата телефона потенциално ще имат широки и ултрашироки ъгли на снимане. IPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max съществуват в свой собствен клас. Говори се, че тези два телефона включват тройни задни камери, телефото обективи, lidar сензори за проследяване на дълбочината и съответно 4x и 5x оптичен zoom.

 

 • Нова функция, която записва времето, прекарано от потребителя, използвайки устройството. Чрез нея има възможност да бъде показано колко време е използвано определено приложение, също така и броя получени известия.

 

 • 7-инчовият iPhone и един от 6.1-инчовите модел ще бъдат устройства от по-висок клас с камери с тройни обективи, докато моделите с 5.4 и 6.1-инча ще бъдат iPhone от по-нисък клас с камери с двойни обективи и по-достъпна цена. Очаква се да има 3D система с три обектива задна камера, която използва лазер за изчисляване на информацията за дълбочината на обектите в стаята и цялостно подобрява фотографията.

 

 • 2020 ще бъде първата година, в която Apple въвежда 5G поддръжка в iPhone, позволявайки на новите устройства да се свързват с 5G мрежи, които са много по-бързи от 4G LTE мрежите.

 

 • iPhone 12 ще използват проектиран от Apple 5-нанометров чип A14, произведен от TSMC. Очаква се чипът A14 да донесе както подобрения в скоростта, така и в ефективността, които могат да донесат малки печалби в живота на батерията, за да компенсират 5G, който използва допълнителна батерия.

 

 • Той ще се предлага в 5 различни цвята: Matte Space Gray, Matte Silver, Matte Gold, Matte Midnight Green, Matte Blue.

 

 • Точните спецификации на батерията и RAM паметта не са официално обявени, преди лансирането, но слуховете не сочат към големи скокове. В края на краищата паметта и животът на батерията никога не са били проблем за iPhone, но ако се надявате на пробив, този път изглежда малко вероятно.

 

Информацията за iPhone 12 все още е оскъдна, защото Apple умишлено не споделят техническите спецификации до деня на лансирането му. Ще Ви държим в течение с допълнителни данни и характеристики за най-очаквания модел за 2020.