Xiaomi беше първата марка, която пусна безрамков смартфон на пазара и е единствената, която се конкурира успешно като дизайн с Apple, Huawei и Samsung.

Наскоро новаторската компания реши да зарадва геймърите, като пусна чисто геймърски телефон на пазара. Xiaоmi Black Shark е насочен изцяло към геймърите и техните нужди. Оборудван с метален корпус, система с водно охлаждане против прегряване и джойстик, телефонът е перфектният избор на всеки геймър.

Смартфонът има вграден в логото на гърба диод за нотификации.

Хардуерът е 8-ядрен Qualcomm Snapdragon 845, процесорът е 2,8 GHz, Adreno 630 високоговорител, има 8GB RAM и 128 GB вградена флаш памет.

Дисплеят е 5,99 инача по диагонал, с IPS и резолюция 2160 x 2160 px.

Xiaоmi-Black-Shark

Устройството разполага и с четец за пръстови отпечатъци, разположен в долната част.

Всичко това превръща новия модел на Xiaomi в първокласен телефон, но това, което наистина го отличава и го прави специален за геймърите е системата с водно охлаждане, която ви позволява да използвате устройството продължително при високо натоварване. Друг приятен акцент специалния бутон за бърза инсталация на игри, както и специалната геймърска надстройка на операционната система JoyUI. Тя е модифицирана версия на MIUI, базирана на Android 8.

Софтуерната тема е тъмна, в геймърски стил.

Въпреки, че телефонът е предназначен основно за игри, разполага и с двойна камера, с отлични възможности – 12MPx сензор с широка f/1.75 бленда и 1.25 големина на пиксела и втори 20MPx сензор с големина на пиксела 1.0 и бленда f/1.75. Селфи камерата е 20-мегапикселова и бленда f/2.2.

Xiaоmi Black Shark работи с 2 СИМ карти и е с отлична батерия с капацитет 4000mAh, USB Type – C port и поддръжка на QuickCharge 3.0.

Ако все още се чудите, това ли е вашият телефон, вижте го на живо и се убедете сами!