Макар изминалата година да беше повече от вълнуваща, през 2019-та се очаква смартфоните да отбележат значителен напредък. Тъй като сърфирането в интернет до голяма степен се прехвърли върху смартфоните, през последните години, компаниите производители все повече залагат на големите дисплеи. За да бъдат устройствата с големи дисплеи удобни и за носене, производителите от години работят над възможността те да се сгъват. И така, първите прототипи от тези устройства са вече готови и очакванията са телефоните със сгъваем

дисплей съвсем скоро да са на пазара.

С нарастващите възможности на смартфон камерите, потребителите започнаха да ги предпочитат пред професионалната фотографска техника. Ето как една от най-актуалните тенденции се оформи около многото камери с различни функционалности. Те позволяват различни типове фотография с все по-добро и професионално качество. Очаква се през тази година да се появят телефони с 4 камера в задната част и 2 в предната.

През 2019-та прорезите в горната част на дисплея ще бъдат заменени с алтернативни варианти.

Друга вълнуваща тенденция, старта на която, се очаква да видим през тази година е 5G мрежата. Броят на местата, къде работи 5G мрежата постепенно ще се увеличава, а в масова употреба се очаква да влезе след 2020 година. Наред с това очакваме и новите мобилни устройства с 5G.

След забележителния успех на телефона Fortnite, насочен към геймърите, много от компаниите насочиха усилията си в създаването на устройства, подходящи за игри. Това от своя страна, изисква по-мощни хардуери, които да са в състояние да издържат на голямото натоварване. Ето как, тенденцията хардуера на някои от мобилните устройства да надминава този на компютри все повече се засилва.

Всички тези възможности и подобрения обаче, имат своята цена. С нарастването на възможностите на мобилните устройства, се покачва и тяхната крайна цена. Това предполага по-голямата част от нововъведенията да са налични за най-високия клас смартфони, а устройствата, предвидени за масовия потребител, да са снабдени само с част от тях.

Всичко това води до засилване на конкуренцията с по-малките производители, които ще се опитат да се наложат на пазара, като предложат мобилни устройства, снабдени с голяма част актуалните топ тенденции, произведени с по-бюджетни материали и съответно, достъпни на пазара на по-ниска цена.

Очакваме с нетърпение новостите, които ще ни предложи 2019-та. Ако искате да сте в крак с най-вълнуващите акценти при мобилните устройства, следете блога ни.